Gyurcsányra támadtak Csepelen

2014.10.11. 13:07

Gyurcsány Ferenc, Molnár Csabával és a csepeli polgármesterjelölttel, Horváth Gyulával kampányolt a csepeli piacon. A DK helyszínen tartózkodó sajtósa szerint jó hangulatú délelőtt volt, még egy ilyen vidám videót is készítettek. Később a volt miniszterelnök Molnár Csabával lángosért állt sorba, amikor egy férfi „érthetetlen dolgokat kiabálva”, öklét rázva rájuk támadt.

A férfit sikerült lefogni, mielőtt üthetett volna. A férfit lefogók egyike Molnár Csaba volt. A DK-sok először egy piacőrt próbáltak előkeríteni, majd rendőrt hívtak, akik nem sokkal ezután kiérkeztek.

A DK-sok szerint nemcsak maga a támadás felháborító, hanem az is, hogy a kerület fideszes alpolgármestere, Ábel Attila végig ott állt mellettük és fotózta, videózta a történteket. Szerintük felháborító, hogy alpolgármesterként végignézi, ahogy a kerületében rátámadnak egy emberre, és nem az az első gondolata, hogy segítsen, vagy a rendőrséget értesítse, hanem hogy fotózzon, videózzon.

A DK-sok azt is szóvá tették, hogy az MTI kiszerkesztette a hírből azt a részt, ami az alpolgármesterre vonatkozott, állítólag azzal az indokkal, hogy az nem tartozik szorosan a hírhez.

A fideszes alpolgármester, Ábel Attila felvételeit a nem fogja kitalálni milyen párt − közeli csepel.info oldalon tudja megnézni. Az oldal azt írja, Gyurcsány tarkón ütötte a férfit, Molnár pedig ágyékon rúgta.

Ábel Attila az Indexhez eljuttatot közleményében azt írja: „Nem vettem részt a konfliktusban, de még csak a helyszínen sem voltam akkor, amikor Gyurcsány Ferencet egy férfi leköpte a Csepeli Piacon. A férfi korábban a Fidesz önkénteseivel, így velem is többször vitázott".

A fideszes alpolgármester azt állítja, ő már csak akkor ért a helyszínre, amikor a férfit már lefogták, Gyurcsány Ferenc pedig már nem is volt ott, az előzményeket csak egy szemtanútól hallotta. És csak egy felvételt készített.