MSZP: Szanyi fizesse vissza a gój motorosokra költött összeget

2014.10.15. 19:05

Elhatárolódik az MSZP elnöksége Szanyi Tibor „ostoba, meggondolatlan, erkölcsileg vállalhatatlan cselekedeteitől, amelyek súlyos károkat okoztak a párt politikai közösségének".

A szocialista EP-képviselő egy elvesztett fogadás miatt gój motorosokat vendégelt meg Brüsszelben, az Európai Parlamenttől kapott költségtérítése terhére. Amikor ez kiderült, és egy újságíró firtatni kezdte a részleteket, akkor paktányújságírózott is egyet.

Szerdán bocsánatot kért, ami az MSZP elnöksége szerint szükséges és helyes lépés volt, de nem mentesíti őt a következmények alól.

„Az Országos Elnökség arra kötelezi Szanyi Tibor EP-képviselőt, hogy a gój motorosok utaztatására elköltött teljes összeget fizesse vissza. Egyúttal arra figyelmezteti, hogy a kritikus újságírással szemben sem fogalmazhat meg sértő véleményt".

Az MSZP azt várja, hogy Szanyi Tibor a jövőben fegyelmezze magát, és semmi olyat ne tegyen, amely ellentétes az értékeikkel. „Ellenkező esetben Szanyi Tibor nem számíthat az MSZP közösségének toleranciájára.″