Lekapcsolták az ózdi rabszolgatartókat

2014.10.16. 16:38

Kényszermunka és zsarolás miatt folytat eljárását az ózdi rendőrkapitányság O. Attila 41 éves, O. Attiláné 45 éves, B. Csaba 44 éves és B. Gáborné 45 éves csernelyi lakókkal szemben - írja a Police.hu. A gyanúsítottak kihasználták két helyi nő kiszolgáltatott helyzetét, megalázó körülmények között tartották, és minden jövedelmüktől megfosztották őket.

Kényszermunka Csernelyen

A gyanúsítottak családi házuk pincéjében tartották a két megfélemlített nőt, akiket havonta 1-1 kg cukorral és liszttel láttak el, és ételhulladékokkal etettek. Volt olyan téli időszak, amikor a fűtetlen pincében kellett élniük. A két nő a gyanúsítottak kertjében dolgozott, hol az egyik portán, hol a másikon. A sértettek járandóságát elvették, illetve időnként pár ezer forintot visszajuttattak egyéb költségeikre. Az asszonyok lakhelyét a közelmúltban kályhával látták el, de tűzifát csak egy-két kosárral kaptak.

A sértettek az állandó verések és fenyegetések hatására nem mertek elmenekülni.

A rendőrség a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársaival együttműködve Csernelyen október 16-án fogták el a gyanúsítottakat, és őrizetbe vették őket.