Úgy volt, hogy mégsem adnak, de mégis adnak okostelefont Siófokon

2014.10.18. 11:56 Módosítva: 2014.10.18. 13:15

Jó hírünk van a siófokiaknak: mégis hozzájuthatnak a kampányban beígért okostelefonhoz, pedig szombat reggel veszélybe került a dolog. 

Haladjunk időrendben. Szeptember végén jelent meg a hír, hogy minden 18. életévét betöltött siófoki okostelefont kap a várostól, ha kér. A telefonhoz csupán Siófok kártyát kellett igényelni, ez 1800 forintért kiváltható.

Aztán szombaton megjelent egy közlemény, hogy mégsem kapnak okostelefont az azt megrendelő siófokiak, legalábbis a város honlapján megjelent információk szerint szünetel a telefonok átadása bizonytalan ideig. A szombat délelőtti közlemény így szól:

A Siófok Kártyáról szóló rendelet alapján adható telefonokat 2014.10.20-tól technikai okok miatt nem tudjuk átadni az ügyfeleknek annak ellenére, hogy időpont meghatározással ellátott sorszámot kaptak.

Ezek után szombat délután új hír jelent meg a város honlapján. Eszerint október 20-ra elhárul az említett technikai akadály, ezért másnaptól, azaz október 21-től ismét átvehetik okostelefonjukat a Siófok Kártyát igénylők.

A tegnap bejelentett  technikai akadályokat, változtatást a jövő hét elejére végrehajtja a hivatal, ezért keddtől helyre áll az ügyintézés.

A városban nyílt wifi-hálózatot építenek ki, és mivel ezt a legtöbben okostelefonnal használják, a városvezetés úgy döntött, hogy a Siófok-kártya megújításához, vagy új kártya igényléséhez az egyik legújabb készüléket adja. 

A vasárnapi választáson Balázs Árpád fideszes polgármester 30 százalékkal kikapott, még a képviselő-testületbe se jutott be. A testület azonban továbbra is fideszes többségű marad.