Deutsch Tamás amerikai bombázással viccel

2014.10.19. 11:27

Most ezt a kitiltás cuccot tolják odaátról megfegyelmezésileg, de ha úgy hozza kedvük, a bombázás sem kizárt. Próbálok felkészülni minden lehetőségre.

− írta Deutsch Tamás a Facebookra feltöltött fotója alá, amin egy U.S. Air Force táskában pózol.

Deutsch Tamás soha nem fukarkodott a formabontó, meghökkentő vagy egyszerűen csak a végtelenül egyszerű Facebook-, és/vagy Twitter-posztokkal, de kijelenthetjük, ma valami csodálatosat alkotott.

A Fidesz EP-képviselője úgy érezte, itt az alkalom, hogy Magyarország rendszerváltás utáni egyik legkellemetlenebb diplomáciai botrányát tromfolja. Valószínűleg Szijjártó Péter nyilatkozatait önmagában kevésnek tartotta.

Ahogy azt megírtuk, amerikai érdekekre sérelmes, korrupciós vagy ahhoz kapcsolódó üzelmeik miatt nem kaphat beutazási engedélyt az Egyesült Államokba néhány állami alkalmazott, kormányközeli személy.

André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy magyar kormányzati tisztségviselők azok, akik nem léphetnek be az Egyesült Államokba, mivel az amerikai hatóságok szerint korrupcióban érintettek. Az M1 Híradójának adott interjúban pedig már kormánytagokat említett. Az ügyvivő azt mondta, "ha egyes személyek, korrupt kormányzati tisztségviselők sértik az Egyesült Államok érdekeit, akkor a mi törvényeink lehetőséget biztosítanak arra, hogy számukra megtiltsuk a belépést az Egyesült Államokba".