Lamperth: Szanyit egy alku miatt küldték Brüsszelbe

2014.10.19. 17:17

Szanyi Tibor egy Mesterházy Attilával kötött alkunak köszönheti, hogy EP-képviselő lehetett - derül ki a szintén MSZP-s Lamperth Mónika egyik facebookos hozzászólásából. 

"Tibor indult az MSZP elnöki tisztségéért. Mesterházy nyert, de a választás után politikai megállapodást kötöttek, hogy Tibi nem lesz a "belső ellenzék" vezéralakja, támogatja és nem kritizálja Attilát, cserébe megkapja az EU listavezető pozíciót" - írta az ominózus hozzászólásában Lamerth Mónika. Szerinte a Mesterházyval kötött alku "mindkettőjüknek előnyös volt", mármint a volt pártelnök és Szanyi számára is. 

A volt belügyminiszter már az önkormányzati választás előtt megírta az egyik facebookos hozzászólásában, hogy majd a választás után megírja, minek is köszönheti Szanyi az EP-s pozícióját.

Az eredeti posztot, amihez Lamperth hozzászólt, Szegő Péter újságíró írta ki, aki ki volt akadva azon, hogy Szanyi Tibor egyáltalán szóba áll a gój motorosokkal. "Egyet értek. Teljesen mindegy, hogy ki fizette a "kirándulást". Szégyen és gyalázat, úgy, ahogy van az egész történet. Tibinek elment az esze" - írta akkor Lamperth.