Tanítás közben vitték el a rendőrök a diákokat zaklató tanárt

2014.10.26. 09:28

Kedden 20-30 rendőr szállta meg a Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolát, és elvezették P. Sándort - írta a Heol.hu. A gyanú szerint a tanár - aki egy közeli lőtér vezetője is, vélhetően ezért volt szükség a jelentős rendőri erőre - szexuálisan zaklatta a diákokat. A Vasárnapi Blikknek nyilatkozó egyik diák szerint senki sem gondolta a tanárról, hogy ilyesmire képes. 

P. Sándor ellen Karnis Pálné, az iskola szeptember óta megbízott igazgatója tett feljelentést diákok panaszai alapján. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. 

Lapunknak levelet írt egy szülő, aki semmilyen szülőértekezlet nem előzte meg a lépést, ők is csak a gyerekektől hallották, hogy rendőrök vitték el az egyik tanárukat, sokan azt sem tudták, hogy miért. 

A szülő szerint most az igazgatót és a tanárokat is kihallgatják. Forrásunk szerint már az előző intézményvezető is tudhatott hasonló esetekről, ám azt nem nevezte meg, hogy szintén P. Sándorhoz köthető szexuális bűncselekményekről van-e szó. 

Az ügyben levélben és telefonon is kerestük Karnis Pálnét, azonban eddig nem sikerült elérnünk. Amint válaszol, frissítjük a cikkünket.