Vádat emeltek a gyereküket fénnyel etető szülők ellen

2014.10.31. 07:08

Lezárta a nyomozást és hat emberrel szemben emelt vádat a rendőrség a halálra éheztetett másfél éves agárdi kisfiú ügyében – tudta meg a Bors Online . A rendőrök a szülőket, illetve a természetgyógyászt is különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja, de a lap úgy tudja, a gyanúsítottak között van a gyermek háziorvosa és nagyapja is. Az összes gyanúsított szabadlábon védekezhet

Az akták csütörtökön érkeztek meg a Fejér Megyei Főügyészségre, melynek alapesetben harminc napja van a vádemelésre, de ez a határidő meghosszabbítható akár kilencven napra is.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly áprilisban a másfél éve E. Benjámint szülei egy természetgyógyász tanácsaira hallgatva lényegében halálra éheztették. A szülők és a „bioenergetikus” - aki megdöbbentő módon még ma is hirdeti szolgáltatásait – úgy gondolták, hogy a gyereket fénnyel kell táplálni. Igen, fénnyel.

Az ügyben felmerült az illetékes háziorvos és a védőnői szolgálat felelőssége is, sőt, az anyai nagyapa felelőssége is, aki nem csak hogy együtt lakott a családdal, de a helyiek szerint ő irányította az erődszerű házban elzárkózottan élő família életét.