Nem csak álom, tényleg 20 fok lehet

K EPA20141020054
2014.11.02. 17:05

Éjszaka ismét több helyen képződik köd, az ország északi felén továbbra is lesznek borult, párás vidékek, hétfőn ugyanakkor északon is fokozatosan csökken a felhőzet, megszűnik a köd, és az ország legnagyobb részén napos időre számíthatunk, írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Intézet (OMSZ). Többfelé megélénkülhet a déli, délkeleti szél, sőt hétfőn a Fertő-tó és Sopron térségében erős széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 10-17 fok között várható, írja az MTI. És ami a hét további részét illeti:

  • Kedden a Dunántúlon több helyen megerősödik, északnyugaton viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Nappal általában 13-18 fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten még kissé hűvösebb lehet.
  • A Dunántúlon szerdán is megerősödik a szél, viszont országszerte napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 2-9, a maximumhőmérséklet 14-20 fok között alakul.
  • Csütörtökön több helyen megélénkül a szél. Keleten több, nyugaton kevesebb lesz a napsütés. Nyugaton kisebb eső, zápor is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 14-20 fok között alakul.
  • Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet gyenge eső, zápor. Időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A leghidegebb órákban 3-10 fok lehet. Nappal 14-19 fokig melegszik a levegő.