Elcsábította élettársa 15 éves lányát, külföldre akartak szökni

2014.11.04. 12:51

Az 55 éves H. László elcsábította élettársa 15 éves lányát, és a szerelem híre eljutott a gyámhivatalhoz is, akik ultimátumot adtak az anyának, vagy elköltözik a férfi október 28-ig, vagy kiemelik a lányt és testvérét a családból.

A férfi október 29-én reggel azt mondta a lány anyjának, hogy Nagykanizsára megy albérletet nézni, és a nő akarata ellenére magával vitte a lányt is. A terv azonban az volt, hogy lopnak egy autót és külföldre szöknek, írja a Police.hu.

Az egyik nagykanizsai bevásárlóközpont parkolójában a férfi riasztópisztolyát egy 33 éves nő hátához szorította, és közölte, hogy kell neki az autó. A nőt beültette a Skodába, a lány hátraült, és a pisztolyt a nő fejéhez szegezte, miközbe a férfi kihajtott a parkolóból.

Miután sikertelenül akarták elvenni a mobilját és az autó forgalmiját, egy elhagyatott útszakaszon kirakták a nőt kocsiból, akinek sikerült megszereznie a kulcsot a gyújtáskapcsolóból, és ezután elfutott.

A férfi és a lány szintén elmenekült, de a nő feljelentésének és személyleírásának köszönhetően még aznap délben megtalálták őket Nagykanizsán. A rendőrség híre szerint mindketten részletes beismerő vallomást tettek, a lány pedig kijelentette, hogy nem tud H. László nélkül élni.

A rendőrség erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel, fegyveresen elkövetett jármű önkényes elvétele, valamint felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük. A lány szabadlábon védekezik, a férfi esetében előzetes letartóztatására tett indítványt a rendőrség.