A családból csak a legkisebb gyerek maradt életben

2014.11.04. 11:24

A Fejér megyei főügyészség javasolta a nagyvenyimi közúti tragédia felelősének előzetes letartóztatását – áll az ügyészség közleményében. Sz. Roland szombaton, a 25. születésnapján sietett haza barátnőjéhez egy tortával. A Mezőfalváról Nagyvenyimre vezető 6219-es úton egy sűrű köddel lepett kanyarban megpróbált megelőzni egy autót, amikor a ködből előbukkant egy szembejövő autóbusz. A férfi visszarántotta a kormányt, de így pont elkapta az előtte szabályosan haladó kocsit, amely átvágódott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött a busszal.

Az autóban utazó terhes nő, az ő férje, valamint az asszony nagyobbik lánya azonnal meghalt, egyedül egy nyolcéves fiú úszta meg combcsonttöréssel. A Bors riportja szerint a 4000 lakosú Nagyvenyimet sokkolta a tragédia, a túlélőt az anyjától elvált édesapja veszi magához.

Az ügyészség a vétség súlyára és a várható büntetésre való tekintettel úgy véli, hogy fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, ezért indítványozta Sz. Roland előzetes letartóztatását. Az indítványról a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírója még kedden dönt majd.