Fellebbez az ELTE-ről elküldött HÖK-ös

2014.11.06. 06:48

Fellebbez az a hallgató, akit kitiltottak az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karáról, miután az intézmény kari fegyelmi bizottsága lefolytatta a fegyelmi eljárást a tavalyi gólyatáborban történt erőszakos cselekmények miatt, írja a Magyar Nemzet.

Két joghallgatót zárt ki az ELTE a jogi kar tavalyi gólyatáborában történt szexuális erőszak vizsgálatának eredményeként. Erről az ügyről az Index írt elsőként, miután az áldozat felbátorodott az ELTE TÓK gólyatáborában idén augusztusban megerőszakolt lány példáján, és már nem akart tovább néma maradni. (Cikkünkben nem neveztük meg az egyetemet, ám az ELTE magára ismert.)

Az ELTE ÁJK dékánja 2014. október 7-én kezdeményezett fegyelmi eljárást a tavalyi jogász gólyatábor hat szervezője ellen, mert tudtak az ott elkövetett erőszakos cselekményről, de sem a hatóságokat, sem a kar vezetését nem tájékoztatták. Két joghallgató hallgatói jogviszonyát megszűntették: egyikük Bubla Áron, aki a 2013-as gólyatábori erőszak idején az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzat vezetője volt.

Bubla Áron a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy szerinte semmiféle elhallgatás nem történt, ezért fellebbez a határozat ellen, és akár munkaügyi bíróság elé is kész vinni az ügyet. Azt mondta, számára az lenne elfogadható, ha az egyetem visszavonná a kizárásáról szóló határozatot.

"Nagyon elfogult ítélet született, amelyben engem és néhány kollégámat próbálnak meg kikiáltani főkolomposnak, pedig a leghatározottabban állítom, szó sem volt az ügy eltussolásáról" − fogalmazott a hallgató.