Nyolc felsőoktatási intézménybe keresik még a kancellárt

2014.11.07. 09:10

Megjelent pénteken nyolc állami fenntartású felsőoktatási intézmény kancellári megbízás ellátására szóló pályázata a www.kozigallas.gov.hu oldalon, írja az MTI. Azokba az intézményekbe keresnek kancellárokat, ahová az első fordulóban nem találtak megfelelő jelöltet. A pályázatokat november 24-ig várják.

Az emberi erőforrások minisztere október 31-én jelentette be huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét. Balog Zoltán akkor azt mondta, bár nyolc felsőoktatási intézmény esetében nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, az év végére minden intézményben lesz kancellár. Úgy fogalmazott, a kancellári rendszer a menedzserszemléletet erősíti a felsőoktatásban.

A miniszter kiemelte, az intézmények gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük, és ismerniük kell az adott felsőoktatási intézményre jellemző szakterületet is.

Az akkor kinevezett kancellárok november 15-től kezdhetik meg munkájukat.

Palkovics László felsőoktatási államtitkár elmondta, hogy a kancellárok alapvetően az intézmények működtetésével foglalkoznak, az ezzel kapcsolatos feladatokat veszik át a rektortól, akivel szorosan együtt kell működniük.