Visszadobta a bíróság Rogán rágalmazási feljelentését

2014.11.07. 15:16
A Pesti Központi Kerületi Bíróság arra az álláspontra jutott, hogy Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke „csak az V. kerületi és annak polgármestere, Rogán Antal 'korrupciógyanús' ügyeit hozta nyilvánosságra, vitatható, visszaélés-gyanús eljárásait hozta nyilvánosságra”, ami alkotmányosan védett magatartás, ezért megszüntette a Rogán Antal által kezdeményezett eljárást.

Rogán Antal nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jeletős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétsége miatt tett büntető feljelentést Juhász Péter ellen.

Az V. kerület korábbi polgármestere az ellenzéki politikus júniusi és júliusi nyilatkozatai és sajtótájékoztatói miatt fordult a hatóságokhoz.

Juhász, aki maga is a polgármesteri posztért indult a októberi választáson, azokról a Szerb utcai luxuslakásokról beszélt, amelyekben többek között Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és az idő közben polgármesterré választott Szentgyörgyvölgyi Péter lakik. Juhász többek között azt állította, hogy az önkormányzatnak 50 millió forintjába került a helyre állítás azután, hogy Habonyéknál kigyullad a szauna, valamint azt, hogy Szentgyörgyvölgyi a piaci ár töredékéért vehette meg ugyanabban a házban a lakását, mert az önkormányzat rendelettel segítette a hasonló típusú kivásárlásokat.

A bíróság meghallgatás nélkül úgy döntött, bűncselekmény hiányában megszünteti az eljárást. Az indoklás szerint a korrupciógyanús ügyek nyilvánosságra hozatala nem más, mint az önkormányzati rendszer működésének és tevékenységének bírálata, ami minden képviseleti demokráciában, minden demokratikus társadalomban szabad és alkotmányosan védett magatartás.