Feloldották a zárást a Kerepesi úton

2014.11.08. 12:19

Elszállították a tűzszerészek a fővárosi Kerepesi út és az Asztalos Sándor utca sarkánál talált robbanótestet, délután fél kettőkor feloldották a környék lezárását, mondta az MTI-nek a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje, Bátyi Edina.

A földmunkák közben előkerült robbanótest egy 100 milliméteres szovjet repeszgránát volt, kilőtt állapotban. A gyújtószerkezetet a helyszínen eltávolították és megsemmisítették, a robbanótestet pedig elszállították, hogy később semmisítsék meg.

A repeszgránát miatt szombat délben a Kerepesi út több fontos csomópontját lezárták, és épületeket is kiürítettek, köztük a Keleti pályaudvar irányító központját, a Fővárosi Csatornázási Művek és a Főtaxi épületét.

A katasztrófavédelem honlapján fél egykor 300 méteres sugarú kör kiürítéséről írtak, egy órára tisztázódott, hogy a zónába tartozó lakóépületekből csak öt embert kellett kivinni, viszont az egyik irodaházból kétszáz embert menekítette ki.

A BRFK a korábban elrendelt forgalomkorlátozást fél kettőkor megszüntette, az érintett területeken ismét zavartalan a forgalom, írja a police.hu.