A kutyái megölték a szomszédját, felfüggesztettet kapott

2014.11.10. 15:54

Cz. S. G.-re már többször panaszkodtak a helybeliek, hogy szabadon járkálnak a kutyái, de mégis csak két évvel az első figyelmeztetés után húzott fel kerítést a tanyája köré. Az arra járók a nagyhegyesi és a hajdúszoboszlói jegyzőnél is jelentették az esetet – adta hírül a Debreceni Ítélőtábla.

A szomszédban lakó H. S.-nek az lett a veszte, hogy szomszédja nem mindig zárta be a felhúzott kétméteres kerítés kapuját, így nyolc házőrző kutyája sokszor kijutott a tanyáról. 2010 novemberében meg is támadták, esélye sem volt védekezni. A földre rántották, ruháját leszaggatták és összeharapták, majd Cz. S. G. udvarára vonszolták.

Miután az áldozat mozdulatlan maradt, az állatok megnyugodtak, és abbahagyták a bántalmazását. Cz. S. G. 10-15-perc múlva érkezett vissza a tanyára, azonnal hívta a mentőket, akik kórházba szállították a sértettet. H. S. két nap múlva belehalt sérüléseibe.

A Debreceni Törvényszék 2014 júliusában Cz. S. G.-t gondatlanságból elkövetett emberölés miatt két év fogházbüntetésre ítélte, 5 év próbaidőre felfüggesztetve. Az ítéletet másodfokon jóváhagyták, így mától jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport