Lázár lemondta a 23 milliós vadászatot

2014.11.10. 08:33

Nem ment el barátaival Csehországba fácánra vadászni Lázár János, tudta meg a Blikk a vadászat tervezett helyszínén, Konopištében. A Miniszterelnökséget vezető miniszter 23 millió forintot költött volna a hétvégi kiruccanásra az Átlátszó.hu birtokába jutott szerződés szerint.

Az egyik konopištei luxushotelben a Blikk annak is megpróbált utánajárni, hogy később tervezi-e az elhalasztott vadászat bepótlását Lázár és társasága, de ott csak az derült ki, hogy Lázár korábban már megszállt ott.

A cseh vadásztársaság helyi képviselője pedig csak annyit árult el, hogy Lázárék ebben a szezonban már valószínűleg nem mennek vadászni Konopištébe, ami jó hír annak a 2500-300 fácánnak, amelyet a magyar társaság a szerződésben foglaltak szerint elejtett volna. Egy korábbi, hazai vadászaton Lázár és barátai 913 fácánt lőttek ki, írja a Blikk.

A Blikk számításai szerint az elmaradt vadászat is milliókba kerülhetett Lázárnak, ugyanis a szerződést szerint május végéig, illetve október elsejéig 30-30 ezer eurós (9,3-9,3 milliós) előleget kellett volna fizetnie. Az első cikkek a vadászatról május 21-én jelentek meg, így nem biztos, hogy elment az első előleg.