Nem kapott beutazási engedélyt Tél tábornok

2014.11.13. 11:52

Továbbra sem érkezik meg a tél, a hét hátralévő részében és a jövő hét elején is marad az évszakhoz képest enyhe idő, írja az Időkép. A reggelek párásak lesznek, főként a szélcsendesebb északi, északkeleti tájakon köd is képződhet, ugyanakkor enyhék lesznek a hajnalok 4-10 fok várható.

Pénteken és szombaton a szakadozott felhőzet mellett legalább rövid időszakokra a nap is kisüt, csak helyenként fordulhat elő gyenge eső, szitálás. Szombaton az északkeleti ország kivételével egyre többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a délkeleti szél, mellyel továbbra is enyhe levegő áramlik térségünk fölé, délutánonként 12 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap nyugat felől nagyobb nedvességtartalmú légtömegek érkezhetnek, így akkor több helyen is kialakulhat eső, de ennek mennyisége azonban előreláthatólag nem lesz jelentős. Az északkeleti tájak kivételével továbbra is élénk lesz a déli-délkeleti szél, és marad az enyhe idő, délnyugaton akár 16-17 fokot is mérhetünk kora délután, de északon sem lesz hidegebb 10 foknál. Az enyhe, de felhősebb, időnként csapadékosabb idő várhatóan a jövő hét első napjaiban is kitart.

Az Időkép elindította népszerű egyszavas jóslását is Mikor jön a tél? címmel, eszerint előreláthatóan Tél tábornok egy darabig még biztosan nem kap beutazási engedélyt.