Egy és négy között rossz lehet majd közlekedni Budapesten

2014.11.14. 09:44

A Magyar Szolidaritás Mozgalom az orbáni gazdaság- és társadalompolitika, az állami szintre emelt korrupció elleni tiltakozásul szervez autós demonstrációt. Kónya Péterék, plusz a demonstrációra várt civil szervezetek, állampolgárok elvileg délután egy és négy között vonulnak Budapest utcáin autóikkal a következő útvonalon:

Hősök tere – Oktogon – Nyugati pályaudvar – Jászai Mari tér – Margit híd – Margit körút - Széll Kálmán tér-Batthyány tér - Fő utca - Clark Ádám tér – Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca - Károly körút -Múzeum körút - Fővám tér – Szabadság híd - Gellért tér - Bartók Béla út - Villányi út - BAH csomópont - Hegyalja út-Erzsébet híd - id.Antall József rakpart - Carl Lutz rakpart - Dráva utca-Dózsa György út - Hősök tere.

Az érintett részeken szakaszosan és időszakosan útlezárások lesznek. Hogy mekkora fennakadást fog okozni a demonstráció nagyban függ attól, hogy mennyien vesznek majd részt rajta. (Legutóbb, november 8-án egy másik furcsa társaság szervezett ilyet, azon hat autó vett részt, 12 rendőrautó kíséretében.)

Székely Sándor, a Szolidaritás társelnöke az Indexnek azt mondta, ők körülbelül 50-60 autóra számítanak, akik biztosan részt vesznek majd a demonstráción, de azt nehéz lenne megmondani, hogy végül mennyien csatlakoznak hozzájuk. Az biztos, hogy több ezer autó nem lesz, a vidéki szervezeteket például nem hívták fel erre a demonstrációra Budapestre, ők majd a 17-i tüntetésre érkeznek a városba.

Az esti Magyarország−Finnország meccs miatt is lesz némi fennakadás. A BKK arra hívja fel a kilátogató közönség figyelmét, hogy „ezen a pénteken karbantartási munkák miatt 20:00-tól az 1-es villamospótló busz a Puskás Ferenc Stadion megállótól a Népliget megállóig, illetve a 103-as autóbusz a Kelenföld vasútállomástól az Árpád hídig meghosszabbított útvonalon jár. A mérkőzés után szükség szerint sűrítve közlekedik az M3-as metró, az 1-es villamospótló busz és a 103-as autóbusz. A forgalmi torlódások csökkentése érdekében kérjük a mérkőzésre látogatókat, hogy a Groupama Arénát ne autóval közelítsék meg".