Mit keresett a TEK vezetője a netadó elleni tüntetésen?

2014.11.17. 08:36 Módosítva: 2014.11.17. 08:37

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője is ott volt a Fidesz Lendvay utcai székházánál, amikor a netadó ellen tüntetők számítógép-alkatrészekkel dobálták meg az épületet, írja a Népszabadság. A lap értesülését a TEK sajtóirodája is megerősítette. Írásban annyit közöltek, hogy a parancsnok a székháznál szolgálati feladatot látott el.

A Népszabadság kérdésére, hogy a demonstráción felmerült-e olyan körülmény, amely a terrorelhárítók érdeklődését is felkelthette, a TEK sajtóirodája csak annyit válaszolt, hogy Hajdu a helyszínen tájékozódott.

A Népszabadság annak próbált utánajárni, mi indokolta Hajdu személyes jelenlétét a tüntetésen. A jogszabályok szerint a TEK feladatai közé a fegyveres bűnözők elfogása, a terrorcselekmények megelőzése és elhárítása mellett a a különösen fontos állami rendezvények, védett személyek és objektumok biztosítása tartozik.

A Fidesz székháza azonban nem védett létesítmény, írja a lap. Elképzelhető, bár kevéssé valószínű, hogy a tüntetés idején védett személy tartózkodott az épületben. Egy kormányellenes tüntetés ugyanakkor önmagában még nem hordozza magában a terrorcselekmény gyanúját.