Kirúgták az üvöltve káromkodó ellenőrt

2014.11.20. 09:58

„Elbocsátottuk a 49-es villamoson elfogadhatatlan hangnemben intézkedő jegyellenőrt” – közölte csütörtökön a BKK.

Mint arról pár nappal ezelőtt beszámoltunk, egy most nyilvánosságra került, egyik utas által készített videón az látszik, hogy egy ellenőr káromkodva üvölt az egyik utassal. 

„Buzi, mocskos, alpári geci amerikai vagy!" – kiabálta például az egyik utasnak, aztán magából kikelve beszél egy idő után nemcsak a problémással utassal, hanem mindenkivel. Azt kiabálja például, hogy „Mi a faszom van már ezzel az országgal, tiszta beteg egy elmevilág!”,0.

Ellenőr és utas veszekedése a 49-es villamoson

A BKK közölte, hogy az ellenőr viselkedését elfogadhatatlannak tartja, „a kulturált és higgadt hozzáállást minden körülmények között elvárja kollégáitól, még akkor is ha bizonyos helyzetekben nem az utasnak van igaza”.

A BKK vizsgálata szerint a következő történt szeptember 23-án a 49-es villamoson:

  • a jegyellenőr szerint a 49-es villamoson utazó férfi megfenyegette őt
  • azt megelőzően, aznap már két másik olyan utassal is találkozott munkavégzése során, akik hasonlóan agresszívan léptek fel vele és munkatársával szemben
  • a szóban forgó eset azonban már idegileg nagyon megterhelte, és ez váltotta ki belőle a videón látható viselkedést.

A viselkedéséről a BKK szerint ezt mondta az ellenőr:

az illetlen kifejezésekkel egy bizonyos határt túllépett, de nem állt szándékában viselkedésével megbotránkoztatni sem az utazóközönséget, sem a munkáltatóját.

Az ellenőr a BKK szerint csupán testi épsége védelmében és a konfliktus mielőbbi lezárása érdekében bonyolódott bele a szócsatába abban a reményben, hogy az utast sikerül leszállítania a járműről. Ennek ellenére a BKK az ellenőrt azonnali hatállyal elbocsátotta, mert „a magatartása a jegyellenőrök és a fővárosi közösségi közlekedés társadalmi megítélését erősen rombolta”.