Rettenetesen megbánta a trollkodást a lotyózó MSZP-s

2014.11.21. 12:05 Módosítva: 2014.11.21. 17:07

Nincs könnyű helyzetben most Bálint Imre, aki októberben MSZP-s egyéni jelöltként indult az önkormányzati választáson Hetényegyházán, ki is kapott, de nem ez hozta meg számára az országos ismertséget, hanem az, hogy nemrég nagyon csúnyán beszólt egy nőnek a Facebookon, lotyónak nevezve őt: „Letérdelhetsz és szerethetsz, ha mostál fogat, kis lotyó.” Az internet pillanatok alatt felkapta a témát, mi is írtunk róla.

imrebalint
Fotó: Facebook

  „Kétpercenként csörög a telefonom, mindenhonnan hívnak” – mondta az Indexnek a férfi, de nem bújik el, vállalja, ami tett, nekünk is egyből felvette a telefont. „Meggondolatlan voltam, sajnálom. Hirtelen felindulásból tettem, azóta már töröltem is a hozzászólásomat. Bocsánatot is kértem azóta a hölgytől. Tényleg nagyon sajnálom ezt az egészet" – szabadkozott, bár azt azért hozzátette, hogy Deutsch Tamás sem szokott finomkodni az interneten. (Nem emlékszünk olyan esetre, amikor Deutsch így bánt volna egy nővel nyilvánosan, úgyhogy Bálint legfeljebb a csúnya szavakban vélhet felfedezni hasonlóságot.)

A beszélgetésünk alatt igazából nem derült ki, miért is húzta fel magát annyira a nő kommentjén. Bálint azt állítja magáról, hogy nem olyan rutinos internetező, de azt mondta, most ebből az esetből tanult.

Megtaláltuk a megsértett hölgyet is, aki elmondta, hogy Bálint Imre nem személyesen kért tőle bocsánatot, hanem csak a saját Facebookján egy bejegyzésben. Igaz, ebben még nevét is elrontotta, hiszen a hölgyet nem S. Olíviának hívják. "Nekem amúgy nem kell az ő bocsánatkérése" - reagálta a hölgy, aki a bocsánatkérésről csak egy hírportálról értesült. 

Etikai vizsgálat indul ellene

Az MSZP Bács-Kiskun megyei elnökétől péntek este érkezett közlemény arról, hogy etikai vizsgálatot indítanak Bálint Imre ellen.  Király József azt írja: "Megdöbbenve értesültem arról, hogy tagtársunk, Bálint Imre a Facebook közösségi oldalon elfogadhatatlan stílusban kommentelt egy bejegyzést. Bár Bálint Imre magánemberként tette bejegyzését, közösségünk az ilyen durva és sértő kifejezésekkel nem tud azonosulni, ezért etikai vizsgálatot kezdeményezek vele szemben". 

Bálint Imre nagyjából egy éve az MSZP tagja, a párt kérte fel arra, hogy induljon az önkormányzati választáson, mert Hetényegyházán ismert vállalkozó. Repülőgép-pilóta, gyakran van külföldön, és van egy saját vállalkozása, ami autómosó folyadékot gyárt.