Akcióban a TEK: százötven rendőr tíz helyszínen fogta el a vascsöves bandát

2014.11.21. 15:06 Módosítva: 2014.11.21. 15:15

Tíz gyanúsított baltával és vascsővel bántalmazott négy személyt Vác egyik utcáján. Az ügyben emberölési  kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást K. Zsolt 38 éves váci lakos és további kilenc társa ellen - számolt be a rendőrség. 

A férfi kilenc társával november 1-jén 14 óra körül jelent meg Vác egyik utcájában azzal a céllal, hogy a testvére és a sértettek egyike között korábban kialakult konfliktus miatt revansot vegyenek.

Nem volt elég a vascső, jött a balta

A Káptalan utcán álló személyeket az autóval érkező gyanúsítottak úgy vették körbe, hogy azok ne tudjanak elmenekülni a helyszínről. A két csoport között szóváltás alakult ki, majd K. Attila 32 éves váci lakos az egyik sértett alkarját egy vascsővel megütötte, majd a másik sértettet ugyanezzel az eszközzel fejbe vágta. A férfi ettől még állva maradt, ezért K. Zsolt egy baltával fejen ütötte. A földre került férfit a gyanúsítottak tovább bántalmazták, többen vascsővel ütötték a fejét. A szinte már mozgásképtelen férfi bántalmazásában K. Gyula 59 éves, K. Norbert 28 éves, K. Gyuláné 59 éves és H. Győző 33 éves váci lakosok vettek részt.

Másik két sértettet H. József 31 éves váci lakos lábon, illetve mellkason ütött egy vasdarabbal, majd ő is bekapcsolódott a földön fekvő sértett további bántalmazásába.

H. György 44 éves, K. Gergő 24 éves és K. Ferenc 43 éves váci lakosok is különböző eszközökkel felvértezve érkeztek a helyszínre, ők is megpróbálták többször megütni a sértetteket.

A tízfős csoport a bűncselekmény után a helyszínről autóval hajtott el.

A bántalmazott személyek közül ketten könnyű sérülést szenvedtek, egy férfi súlyosan sérült meg, míg negyedik társuk életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

150 rendőr 10 helyszínen

Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személyeket.

Mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsítottak közül többen is fegyverrel rendelkeznek, ezért a nyomozók az elfogásra a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársait kérték fel.

Tízen támadtak a sértettekre

150 rendőr 10 helyszínen jelent meg 2014. november 19-én 5 óra körüli időben és a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben tíz személyt fogtak el és állítottak elő a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra. Közülük hét személyt emberölés bűntett kísérlet és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket. Három társukat garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ők az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A nyomozóhatóság kezdeményezte a bűnügyi őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését.