Vádat emelhetnek Hiszékeny Dezső ellen

IMG 2663
2014.11.24. 06:30 Módosítva: 2014.11.24. 06:31

Az év végéig vádat emelhet az ügyészség Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő és társai ellen, írja a Magyar Nemzet.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a lapnak azt mondta: vádelőkészítési szakaszban van a szocialista parlamenti képviselő és négy társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult büntetőeljárás.

A gyanú szerint 2013. januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester egy közvetítőn keresztül 5 millió forintot kért egy üresen álló üzlethelyiség bérleti jogáért, amelyet az önkormányzat addig nyilvánosan nem hirdetett meg.  A jogtalan vagyoni előny átadására végül nem került sor.

A főügyészség megkezdte a már lezárt nyomozati iratok ismertetését. Harminc nap van arra, hogy döntést hozzon a Fővárosi Törvényszéknek benyújtandó vádemelés ügyében, közölte a helyettes szóvivő a lappal.

A Magyar Nemzet rendvédelmi forrásokból úgy értesült, hogy Hiszékeny Dezső megvesztegetéséről egy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hatáskörébe tartozó eljárásban is születtek adatok, Részben ezek adtak alapot a korrupciós ügyben folytatott nyomozásnak.

Simon Richárd elismerte, hogy az eljárás részben annak a büntetőfeljelentésnek az alapján indult, amelyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat hivatalból tett.