Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Giró-Szász nem csak milliárdos, hoteltulajdonos is lesz

2014.11.25. 07:16
Egy belvárosi 120 szobás hotel kisebbségi tulajdonosa lesz a kormány kommunikációs államtitkára. Az átadást 2016 elejére tervezi a sógor vezette hárommilliárdos vállalkozás a Dorottya utcában. A bérházat az V. kerülettől évekkel ezelőtt vette meg egy Luxemburgban bejegyzett, ismeretlen tulajdonosi hátterű vállalkozás.

Hétfőn hozta nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát Giró-Szász András, amelyből kiderült, hogy november eleji államtitkári kinevezése miatt másodszor is eladta a kormányzati tanácsadással foglalkozó Strategopolis Kft.-beli részesedését, amiért 750 millió forintot fizetnek majd régi kollégái.

A nyilatkozat szerint Giró-Szász egy céges tulajdonrészt azonban továbbra is megtartott magának: egy viszonylag új cégben, a Safe Port Projekt Kft.-ben 20 százalékos tulajdonos maradt. A kft. másik tulajdonosa Serfőző Péter, Giró-Szász sógora. Az ingatlanüzemeltetési és -kezelési tevékenységre létrehozott cégről a hivatalos adatok nem sokat árulnak el, mivel csak négy hónapja alapították. A Safe Port azonban egy Bilton nevű ingatlanforgalmazó cég mellett rögtön társtulajdonos lett a Dorottya 8 Hotel Kft.-ben.

A Dorottya 8 Hotel Kft.-ről alig néhány hete írt a Napi.hu. Az újság arról számolt be, hogy felélénkült a belvárosi hotelépítési kedv, hirtelen több cég is beruházásokba kezdett, és elsőként éppen a Lánchíd és Vörösmarty tér között, a Dorottya utcában induló építkezésről emlékezett meg, ahol hamarosan egy háromcsillagos hotel kialakítása kezdődik.

„A 120 szobás szállodát hárommilliárd forintos költséggel alakítja ki egy korábbi bérházból a Dorottya 8 Hotel Kft., amelynek vezetője és résztulajdonosa Serfőző Péter. Az ingatlan korábban a Belváros-Lipótváros Ingatlanfejlesztő Zrt. portfóliójába tartozott”

– írta akkor a Napi.hu

Serfőző neve már korábban is felmerült a Dorottya utcai épülettel kapcsolatban. A Sofitel Hotel mögötti bérházat Belváros-Lipótváros önkormányzata 2010-ben nyomott ingatlanpiaci áron adta el „csomagban” hat másik értékes ingatlannal együtt 2,7 milliárd forintért.

A vevő egy Luxemburgban bejegyzett, ismeretlen tulajdonosi hátterű vállalkozás volt. Az adásvétel után a kerület nem hozta nyilvánosságra az új tulajdonos nevét, de egy idő után kiderült, hogy Serfőző igazgatja a vállalkozást.

Giró-Szász korábban nem volt hajlandó kommentálni Serfőző ingatlanüzleteit, most azonban kiderült, hogy ő is részese a milliárdos belvárosi beruházásnak. Az államtitkár kérdésünkre elismerte, a Safe Porton keresztül ő is hoteltulajdonos lesz 10 százalékos résszel.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.