Golfütővel kergetett végig az utcán két fiút

2014.11.25. 08:44

A két nyírpazonyi srác csak haza szeretett volna menni egy jól sikerült buli után a Nyíregyháza melletti Nyírpazonyban, ehelyett hamarosan azon kapták magukat, hogy egy fém golfütőt hadonászó ember elől menekülnek.

A két fiatal a hajnali órákban tartott hazafelé, amikor az egyik ház elé érve az udvaron a kutya ugatni kezdett és a ház riasztóberendezése is bekapcsolt. A ház egyik lakója erre kiment az utcára, szidni kezdte a fiúkat, majd felkapta a fém golfütőjét, kocsiba ült és a menekülő fiúk után eredt. 

Amikor utolérte őket, kiszállt a járműből, hangosan szidta őket, majd a golfütővel többször megütötte az egyik fiatalembert. A másik próbálta megfékezni, mire őt kezdte el kergetni. Mikor sikerült mindkettőjüknek elmenekülni, a férfi utánuk hajtott az autóval és rájuk rántotta a kormányt. Az autó elől csak úgy tudtak megmenekülni a fiúk, hogy a kerítésen át beugrottak egy közeli ház udvarára.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a férfit. Az ítélet felfüggesztett bürtönbüntetés és közúti közlekedéstől való eltiltás lehet ellene.