Török Gábor nem indul, ha Simicska igen

2014.11.26. 17:03

Ha megjelenik Simicska Lajos bármilyen formában a választáson, akár közvetlenül, akár közvetve, attól csak még komolyabb lesz a tétje a veszprémi időközi választásnak. (...) Ugyanakkor abban nem vagyok annyira biztos, hogy akkor szereplőként, tehát sakktáblán, bábuként is szeretnék megjelenni

– mondta az Inforádió Aréna című műsorában Török Gábor. A teljes beszélgetést ma este hat órától hallgathatják meg az Inforádióban.

Nemrég Török Gábor politológus úgy döntött: ha elég támogatást kap elképzeléséhez a Facebookon – vagyis több mint 22 ezer lájkot –, akkor megfontolja, hogy elindul a február 22-i, veszprémi időközi választáson. Török Gábor azt mondta, december elején dől el, hogy megméreti-e magát.

Török keddi bejelentése után szerdán a Népszava adott hírt arról, hogy Simicska Lajos az indulást fontolgatja. Bár az Index kérdésére Simicska azt válaszolta, hogy egyelőre nem akar nyilatkozni a kérdésben, Puskár Anett, a Közgép szóvivője tényleg megerősítette: a (volt) Fidesz-közeli üzletember valóban gondolkodik, hogy beszálljon a Navracsics Tibor visszaadott mandátumáért folyó küzdelembe.

„Ha esetleg úgy alakul, hogy valóban el fogok indulni, akkor nagy valószínűséggel ezt az alkalmat ki fogom használni arra, hogy egy egészen egyedi kampányt folytassak, abban az értelemben, hogy a kampánynak legyen egy betekintő lehetősége. Megpróbálok egy olyan kampányt folytatni, ami a választópolgárok számára is teljesen áttekinthető és látható” – fogalmazott Török Gábor.

Arra a kérdésre, hogy mikorra kell döntést hoznia az indulásról, azt mondta: ezen a héten kiderül, hogy hogyan áll a szimpátiaszavazás. Ha a szavazatszám nem éri el a 22 194 lájkot, biztosan nem jelölteti magát. „Ha átlépi, akkor hozok egy döntést az indulással kapcsolatban valamikor december elején, és utána ki kell találni, hogyan nézzen ki a kampány” – közölte a politológus.