Legalább hat orvos mondott fel Egerben

2014.11.29. 15:19

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátási Osztályán dolgozó orvosok közül legalább hatan – köztük az osztályvezető is – beadták a felmondásukat, írja a heol.hu.

A lap úgy tudja, a felmondások okai között szerepel a rossz munkakörülmények, a nem megfelelő technikai és személyi feltételek. Felteszik a kérdést: a csoportos távozás után biztosított-e a sürgősségi osztály működése. Csütörtökön délután rendkívüli főorvosi értekezlet hívtak össze.

„Néhány vállalkozó, közreműködő orvos mondta fel szerződését a Sürgősségi Betegellátó Osztályon. Ezen orvosok többsége csak egy-egy műszakot látott el, nem teljes munkaidőben dolgozott a kórházban. Döntésüket nem indokolták, erre jogszabályi lehetőségük van. A betegellátás nem került veszélybe, a Sürgősségi Betegellátó Osztály folyamatosan ellátja a betegeket, belső intézkedésekkel megerősíti az ellátást a kórház vezetése és a Sürgősségi Betegellátó Osztály változatlan formában fogadja és látja el a betegeket.” − válaszolta Dr. Fűtő László főigazgató a Heves megyei lapnak.

Dr. Valent Mihály pedig, aki 2009 és 2010 között vezette az egri kórház sürgősségi osztályát úgy nyilatkozott: „mindez annak köszönhető, hogy 2010 után csökkentették az orvosi létszámot a sürgősségin, és így vitték tovább az osztályt. A távozók helyére nem került senki, máshová vettek fel orvosokat. A kérdés az, most vajon hány olyan ember van a sürgősségi osztályon, aki az ott adódó feladatokat képes ellátni, nem mellesleg képes önálló döntést hozni..."

A kórház ügyvezető igazgatója szerint a sürgősségi betegellátás biztonságosan működik, a kórház folyamatosan fogadja a betegeket, a kórházban továbbra is van sürgősségi szakvizsgával rendelkező orvos, és az osztálynak már van megbízott vezetője is.