Szandi ellenzéki nézetei miatt rúgta ki a régi szövegíróját

2014.11.29. 10:28 Módosítva: 2014.11.29. 12:43

Szandi többévtizedes barátság és 44 közös dal után kirúgta régi dalszerzőjét, az Emerton-díjas Valla Attilát, mert az énekesnő és a férje nem tudták elfogadni, hogy Valla az ellenzéki tüntetőkkel szimpatizál, írja a szombati Bors

Valla Attila és Szandi dalai

Szandi és Valla Attila az 1994-es Tizennyolc című Szandi-album óta dolgoztak együtt, íme a közös diszkográfiájuk:

  • Tizennyolc (1994)
  • Jódli-dili (1995)
  • Szandi-di-li (1995)
  • Bumeráng Party (1996)
  • Dúdold a szív dallamát (2000)
  • Minden percem a szerelemé... (2002)
  • Egyszer az életben... (2003)
  • Rabold el a szívemet! (2009)
  • Szandi: 25 (2014)

Valla Attila a Facebook oldalán közölte, hogy 44 közös Szandi-dal után megvált tőle Szandi és a férje, Bogdán Csaba, aki még a face­boo­kos ismerôsei közül is törölte egykori barátját. Valla ugyanis az utóbbi hónapokban kifejezetten aktívan kezdett politizálni: napi rendszerességgel kommentálja az Orbán-kormány intézkedéseit, és drukkol a tüntetőknek. A dalszerző így nyilatkozott a Borsnak:

Mit mondhatnék? Közel két évtizednyi közös munka és barátság sem elég ahhoz, hogy az emberek képesek legyenek egymás politikai ízlését tolerálni? Szomorú világ ez. Jelzem, ’98- ban még narancsos voltam, 
ma pedig a pártoktól függetlennek érzem magam, de igenis felemelem a hangom az olyan dolgok ellen, melyekkel ártanak ennek az országnak.

Szandi állítólag telefonon valóban elismerte a Borsnak, hogy

megromlott a viszonyuk a szövegíróval, és nem tagadta, hogy ennek politikai oka van,
szombat délelőtt azonban a saját Facebook oldalán cáfolta a Bors értesüléseit:

Végtelenül elkeseredett vagyok... Annak, ami ma megjelent a Borsban, MINDEN SZAVA HAZUGSÁG!!! Én nem rúgtam ki senkit! Valla Attilával kb. 5 éve beszéltem legutóbb és levelet sem váltottunk. Nem nyilatkoztam a Bors újságírójának. 

Szandi férje, Bogdán Csaba is értetlenül áll az eset előtt. Szerinte Valla Attila egyoldalúan kiragadott néhány részletet egy korábbi levélváltásukból, amit a Bors vezető hírként lehozott. Bogdán a saját Facebook-oldalán fakadt ki:

Nagyon szomorúan írom ezt a postot. Békeszerető emberként privát üzenetet írtam Valla Attila szövegírónak. Levélváltás lett belőle. Sajnos nem értette meg, hogy mit szerettem volna neki jelezni. Ehelyett kipostolta az üzenetváltás bizonyos kiragadott részleteit ferdítésekkel, sugallásokkal tarkítva. Ez mérhetetlenül inkorrekt lépés volt Attila!

Szandihoz hasonlóan Bogdán Csaba is kiakadt a Bors cikke miatt:

Itt tart ma a bulvár újságírás! Most itt ülök megdöbbenve, értetlenül. Így lehet ma embereket besározni, meghurcolni az ő álláspontjuk megkérdezése nélkül? 
Szandi Búcsú című száma (2002)