L. Simon: A sajtó hergeli az embereket a luxusórákkal

2014.11.30. 22:54 Módosítva: 2014.11.30. 22:58

L. Simon László az ATV Szabad Szemmel című műsorában egyetértett Pokorni Zoltánnal abban, hogy abba kellene hagyni az urizálást. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint is minden olyan dologtól tartózkodni kell, ami joggal idegesíti az embereket.  

L. Simon azonban ezután a sajtót kezdte el hibáztatni, elvégre a politikusnak is van magánélethez joga. Az államtitkár szerint a sajtó nagy része arra törekszik, hogy bőszítse az embereket: 

Nem a politikusok emelgetik fel a karjukat és mutogatják, hogy az órájukat, hogy tessék lefotózni, milyen órát örököltem a dédpapától, hanem lefotózzák, és utána nem átallják azt írni, hogy XY Rolex órát villantott.

L. Simon szerint ez az emberek hergelése, bőszítése, rossz ösztönökre és irigységre való rájátszás. A média ahelyett, hogy a kormány programjával vagy a Budai Vár felújításával foglalkozna, mondta a politikus, Lázár János órájával hergeli a közönséget.

Ugye nem gondolják komolyan, hogy ez a magyar újságírás csúcsa?

A politikus Giró-Szász András meggazdagodásáról is azt mondta: nincs azzal gond, ha vagyonosak a politikusok, mert így arra tudják fordítani az idejüket, hogy a közjót szolgálják.

Arra a kérdésre, hogy  mi szükség van a budai várnegyed rekonstrukciójára, ha az országban statisztikailag igazolhatóan nőtt a szegénység, L. Simon így fakadt ki:  

Azt is lehetne mondani, hogy zárjuk be a Magyar Állami Operaházat, és azt a 9,3 milliárd forintot amit az Operaház és az Erkel Színház működtetésére akarunk fordítani, inkább osszuk szét a szegények között.

Arra a kérdésre pedig, hogy mennyibe fog kerülni a Karmelita kolostor felújítása, ahová Orbán Viktor és hivatala fog költözni, L. Simon ezt válaszolta:

Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni.