nonono

Előzetesben a 4-es főút réme

2014.12.01. 20:56 Módosítva: 2014.12.01. 20:57

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki a kocsijából kővel dobálta a vele szemben közlekedő autókat a 4-es főúton – közölte a Nyíregyházi Törvényszék az MTI-vel.

A férfit többek közt a közlekedés biztonsága elleni bűntettel gyanúsítják. A bíróság szerint a gyanúsított szabadlábon folytatná a garázdálkodást, ezért kényszerintézkedést rendeltek el.

A 39 éves kisvárdai férfi a 4-es főút Nyíregyháza-Kisvárda közötti szakaszán éjszakánként saját autójából hajított követ a szemközti sávban közlekedő járművekre. November közepe óta több mint húsz betört szélvédőről, illetve megrongált karosszériáról tettek bejelentést a rendőrségen autósok, akik gyakran nem is tudták, mi történt. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy senki sem sérült meg.

A férfit végül kamerákkal felszerelt autó segítségével sikerült elfogniuk a rendőröknek, éppen akkor, amikor szombatra virradó éjjel az egyik jelzés nélküli szolgálati gépkocsit megelőző autó visszapillantó tükrét törte be a dobáló.

A gyanúsított megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták és megbilincselték. Autójának ajtajában a rendőrök tíz követ találtak.