A Fidesz a nyugdíjasok munkavállalását ösztönözné

2014.12.02. 10:25

Első hallásra meglepő bejelentést tett a Fidesz nemrég kinevezett új szóvivője, Tuzson Bence a parlamentben kedd reggel. Tuzson arról beszélt, hogy a Fideszben is felismerték azt, hogy bizonyos szakmákban alig lehet szakembereket találni.

Ám a kormánypárti szóvivő ezek után nem a szakképzés megváltoztatásáról, esetleg a külföldre kivándorló fiatalok visszacsábításáról beszélt. A Fideszben inkább azon gondolkodnak, hogy érhetnék el, hogy minél több nyugdíjas is munkát vállajon:

a Fidesz szerint akár adójogi szabályokat is módosítani kell, hogy ösztönözzék a nyugdíjasok munkavállalását a hiányszakmákban.

Tuzson közölte: olyan ösztönző rendszert kell Magyarországon kidolgozni, amely miatt a nyugdíjasoknak érdemes lesz - főleg a hiányszakmákban - a munka területére visszatérni.

Tuzson Bence azt mondta, évekkel ezelőtt még az jelentette a problémát, hogy a fiatalok bizonyos munkaköröket nem tudnak betölteni a nyugdíjasok miatt, most viszont pont fordított a helyzet:. Vagyis vannak olyan hiányszakmák, ahol szükség van a nyugdíjasok munkavállalására is.