Egy napja nincs víz a Zsámbéki-medencében

2014.12.02. 21:59

Hétfő este Csabdi és Zsámbék között eltört az egyik nagy átmérőjű regionális vízvezeték. A csőtörés miatt a Zsámbéki-medence több településén vízhiány volt.

Egy olvasónk arról számolt be, hogy tudomása szerint vannak olyan települések, ahol több mint 24 óra elteltével még mindig nincs víz, a szolgáltaló pedig nem reagál a megkeresésekre.

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. hétfő este közleményt adott ki, amiben közli, hogy a kedd reggeli órákban vízhiány lehet Etyek, Páty, Zsámbék, Telki, Budajenő, Tök és Perbál településeken.  „Az ivóvizet az érintett településeken a vízmű lajtoskocsikkal biztosítja. A hiba elhárításán az ÉDV Zrt. munkatársai már dolgoznak, de a rendkívüli időjárási körülmények  miatt a munka elhúzódhat."

Telki honlapján a vízhiány miatt arra kérték a szülőket, hogy lehetőleg vigyék haza az oktatási intézményekből a gyerekeket. Egy olvasónk jelezte, Szomoron sincs víz.

A Zsámbéki Polgárok facebook oldalon arról tájékoztatnak, hogy szétcsúszott a javított csőszakasz, így hiába volt délután kis időre vízellátás, éjfél előtt nem lehet rá számítani, hogy helyreáll a szolgáltatás. Zsámbék magasabban fekvő részeire a városőrség lajtos kocsikkal visz vizet.

Pátyi olvasónk jelezte, hogy a településükön néhány helyen alacsony nyomással, de van víz. Úgy tudják, szerda délig nem fog változni a helyzet. Egy focipályán álló kocsiból osztanak palackos vizet, de sokan 3-4 kilométerre laknak onnan.  Pátyon is arra kérték a szülőket, hogy a vízgond miatt ne vigyék a gyerekeket iskolába.

Ha a fent említett települések valamelyikén él, és önnél sincs víz, vagy tudja, mikor lehet újra, írjon ide!