Iskolás gyerekeket zaklathatott a cserkészvezető

2014.12.06. 09:27 Módosítva: 2014.12.06. 13:18

Cserkészvezetőként szexuális játékokba vonta be a rábízott iskolás gyerekeket V. Gábor, a Veszprém Egyházmegyei Ifjúsági és Lelkipásztori Fórum alá tartozó ifjúsági iroda korábbi vezetője – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora. A Veszprémi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz az ügyben, ismeretlen tettes ellen. 

Az MNO tudósítása szerint a 41 éves, nőtlen férfi egy cserkészfoglalkozás után ott tartott három fiút, köztük két kiskorút, akikkel férfivá avatási szertartást tartott: pornófilmet nézetett velük, és közös önkielégítésre vette rá őket. A cserkészvezetőt az egyik gyerek szülei megfenyegették: vagy lemond minden tisztségéről és eltűnik a gyerekek közeléből, vagy feljelentik. A férfi a szabad elvonulást választotta. 

Az ügy hasonlít a volt trefortos S. tanár ügyére: ő is közös maszturbálásra vette rá a rábízott diákokat, amikor kiderült, a szülők megfenyegették, csendben eltűnt, és évtizedekig a haja szála sem görbült, bűncselekménye elévült.

A cserkészszövetség az ügy kirobbanásakor értesítette Navracsics Tibor veszprémi Fidesz-elnököt a gyanúról, a helyi fideszesek azonban mégis azt állítják: a férfi a mai napig tagja a pártnak, és ügyeiről senki sem hallott. Később az egyik elnökségi tag már azt állította: V. Gábor nem tagja már a helyi Fidesz-csoportnak – írja az MNO. V. Gábor ismert közéleti figura Veszprémben, 2006 és 2010 között pedig a Fidesz, a KDNP és a Védegylet közös külső szakértője volt az önkormányzat pénzügyi és költségvetési bizottságában.

A cserkészek központja nyár elején hallott először ügyeiről. Közleményükben ezt írják:  "Egyeztetettünk az esettel vélhetően összefüggésbe hozható személyekkel, és amint megalapozottnak találtuk a kapott információkat, a Magyar Cserkészszövetség megbízottja bejelentést tett a rendőrségen. Bejelentésünk következtében a rendőrség saját hatáskörben, hivatalból indította meg a nyomozást".

Az üggyel összefüggésbe hozott egykori csapatparancsnok a rendőrségi eljárás indulásakor már nem volt tagja a szövetségnek. "Távol tartatjuk korábbi csapatától, amelyet nem szüntettük meg, tevékenységüket azonban folyamatosan ellenőrizzük egy pedagógiai fejlesztő munkatárs, és egy cserkészvezető közreműködésével" – írják.

A Célpont adásának beharangozójában megszólal Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki azt mondja, hogy "végtelenül sajnálom természetesen, hogy ilyen dolog mégiscsak egyházi körökben előfordul, de hát sajnos az ördög mindenhova beteszi a lábát". 

Gyerekeket zaklatott a pedofil cserkészvezető

Az érsek egyszer már kapott jelzést arról, hogy valami nincs rendben V. Gáborral, de a férfi határozottan tagadott, és egyetlen szülő sem tett panaszt ellene.