Ez a Belvárosi Rogán Klán

2014.12.07. 10:35

Juhász Péter, az Együtt társelnöke a Facebookon azt írja, Portik Tamásék egy év alatt 50 millió forintot kerestek egy belvárosi ingatlan eladásával, és az üzletben Rogán Antal fideszes politikus is érintett volt.

Ahogy korábban megírtuk, az V. kerületi önkormányzat meglehetősen kapkodva adta el igen olcsón a maffiakötődéseiről ismert Portik Tamás élettársának a Károly körút 26. szám alatti üzlethelyiséget.

  • 2011. október: Portikék bérlők lesznek
  • 2011. november: a képviselő-testület kijelölte elidegenítésre az ingatlant
  • 2011. december: Portikék megveszik az ingatlant Rogán önkormányzatától 52 millió forintért 
  • 2012. július: Portikék eldják az ingatlant piaci alapon 102 millió forintért
  • 2012. szeptember: Az önkormányzat lemond elővételi jogáról, 

Az üzletet Dr. Sélley Zoltán, a vagyonkezelő vezérigazgatója készítette elő, akit később, 2013-ban Rogán jegyzőnek nevezett ki.

Senkinek nem tűnt fel sem az áron aluli eladás, sem a vevők kiléte, pedig Belváros-Lipótváros képviselő-testülete előtt három alkalommal járt az ügy: a bérbeadáskor, az eladáskor, és az elővásárlási jogról való lemondáskor.

A kerület vezetője: Rogán Antal.

– írja Juhász. Szerinte Rogán Antal a felelősségre vonás elől a mentelmi joga mögé bújik, miközben Puskás András, az akkori alpolgármester az Eximbankban dolgozik Szijjártó Péter külügyminiszternek. Juhász azt írja, Puskást a választások előtt pár hónappal kimenekítették az önkormányzattól, ahol vesztegetés ügyében tartott házkutatást a Nyomozó Főügyészség.

Őt váltotta alpolgármesterként Szentgyörgyvölgyi Péter, Rogán embere, aki ma a polgármester. Egyetlen választási ígérete az volt: folytatja. Ma Dr. Sélley Zoltán a jegyző, ő figyel a törvényességre a kerületben Szentgyörgyvölgyi megbízásából. Ez a Belvárosi Rogán Klán. Egy bűnszövetkezet, amivel szemben nem indít nyomozást a rendőrség, akikkel szemben nem jár el az ügyészség.

– folytatódik Juhász bejegyzése.

Rogán szerint nem történt bűncselekmény. Szerintem igen. Ezért már írják a jogászok a feljelentést: jelentős értékre elkövetve, hatalmukkal visszaélve, üzletszerűen, bűnszövetkezetben, folytatólagosan.

Az előző rész tartalmából:

Portik Tamás, az Energol egykori vezetője egy keddi tárgyaláson hazugsággal vádolta Rogánt, aki a héten cáfolta, hogy ismerné Portik Tamást. A keddi tárgyalás elején azonban Portik azt állította: Rogán Antal hazudik.

Rogán Antal hazudik, hogy nem ismer engem, mint ahogy Cs. Péter Rogán Antal barátja, üzlettársa is.

– mondta Portik.

Rogán közleményben reagált: mint írta, nem ő találkozgatott rendszeresen Portik Tamással, hanem Gyurcsány Ferenc volt titokminisztere, Szilvásy György. Rogán szerint Portik egy rengeteg bűncselekménnyel, gyilkossággal is megvádolt bűnöző, márpedig aki egy ilyen szavának hitelt ad, az magára vessen.

A Hír24 híradója szerint  az ingatlant megvásároló Pápa Marianne első férje Szetlik Ferenc volt; Szetlik a Négy Tigris piac egykori üzemeltetője, illetve Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó nagybátyja. Vagyis Pápa Marianne Habony Árpád nem vér szerinti nagynénje. 

A drogmaffia sikertelen hatalomátvételi kísérlete

Zalka Szilvia, az V. kerületi önkormányzat sajtóreferense levélben reagált Juhász facebookos bejegyzésére.

„Juhász Péter háta mögé bújva 2014 őszén drogos maffia próbálta megszerezni a Belvárost. Ez nem sikerült, hiszen Juhász Péter csúnyán elvesztette a polgármester választást. A képviselő, aki ellen az önkormányzat jogi bizottsága hazug és hibás vagyonnyilatkozata miatt eljárást folytat, bosszúból rágalmaz. Az elmúlt egy évben szinte minden héten feljelentette az önkormányzatot. Nem igaz, hogy a hatóságok nem folytatták le a szükséges vizsgálatokat, ellenkezőleg: a hatóságok minden ügyben lefolytatták a nyomozást, Juhász Péter eddigi vádjai hamisnak bizonyultak. A Károly körúti ingatlan ügyében is zajlott vizsgálat, ennek eredményeként távozott az önkormányzat akkori jegyzője.”