Ledrogosozta Juhász Pétert az önkormányzat, mert iratokat vitt ki egy ülésről

2014.12.09. 14:08

Kisebb botrány történt kedd délelőtt a belvárosi polgármesteri hivatalban, ahol a tulajdonosi és elidegenítési bizottság tartott ülést. Juhász Péter, az Együtt társelnöke, belvárosi képviselő részt vett az ülésen, majd az ott kiosztott dokumentumcsomaggal egyszer csak távozott az ülésről.

Innentől a belvárosi önkormányzat és Juhász Péter másképp idézi fel a történteket. Kezdjük az V. kerület verziójával, amely közleményt is kiadott az esetről. Ebben azt írják, hogy Juhász fényképeket készített a zárt ülésre előterjesztett anyagokról - melyek személyes adatokat is tartalmaznak, ezért nem nyilvánosak -, "majd fenyegetőzni kezdett, és erőszakkal kivitte azokat a bizottság zárt üléséről".  

Juhász az Indexnek azt mondta, hogy azért távozott a kiosztott iratokkal, mert helyi képviselőként csak úgy tud dönteni az ügyekről, ha tisztában van minden információval. A hivatal dolgozói figyelmeztették, hogy az eredeti anyagot viszi el, mire azt kérte, hogy készítsenek róla fénymásolatát. Juhász szerint ezt - a jegyző utasítására - elsőre megtagadták, ebből kerekedett szóváltás. Juhász végül megkapta az iratokat.

A fideszes vezetésű önkormányzat közleménye azonban az eset felidézésével nem ért véget. Az önkormányzat szerint Juhász "rendszeresen és szándékosan" akadályozza a hivatal munkáját, és viselkedése alkalmas arra, hogy "félelmet keltsen a hivatal dolgozóiban". De most jön a közlemény csúcspontja:

Juhász Péter viselkedése arra enged következtetni, hogy drogos befolyásoltság alatt vitte véghez mai akcióját.

Nem ez az első eset, hogy Juhász Pétert drogosnak nevezi az önkormányzat. Néhány nappal ezelőtt "a drogos maffia" embereként állították be egy közleményben.

Juhász azt mondta az Indexnek, hogy megelégelte a dolgot. Még ma elmegy az önkormányzatba, kideríti, ki adta ki közleményt, és feljelenti őt becsületsértést.