Orbán Viktor nem mond le, a fiából nem lesz király

2014.12.09. 13:06

Orbán Viktor a Blikk vendégeként válaszolt az olvasók sztárchaten érkezett üzeneteire kedd délelőtt. Egész meglepő kérdésekre is válaszolt a miniszterelnök, néhányat ki is emelnénk.

– Orbán úr tettei kapcsolatba hozhatóak a testmagasságával?

– Van köztük olyan.

– Miért nézi teljesen hülyének a magyar népet?

– Nem nézem annak. A kormány a tisztelet kultúrájának alapján áll. Erőt, egészséget.

– Mikor mond már le végre? 

– De hiszen csak most választottak meg! Boldog karácsonyt!

– Milyen érzés elsőként roma miniszterelnöknek lenni? 

– Ön szerint ez vicces?

– Lesz-e király Orbán Gáspár?

– Megveszekedett, kálvinista republikánus. Kérem ne fogadjon rá!

Több olvasó kérdezte Orbánt arról, hogy miért támogatja a hozzá közel álló barátait. A kormányfő erre az egyik válaszában a filozófiáját megfogalmazva reagál:

A mi filozófiánk élni és élni hagyni. Ezért nem elvenni akarunk, hanem segíteni. Remélem az idő ezt majd az ön személyes életében is igazolni fogja.

Orbán az aktuális témákról a már ismert véleményét írta:

  • Vasárnapi boltbezárás: Nem támogatunk semmilyen bezárást. Egész más észjárás szerint gondolkodunk. Azt akarjuk elérni, hogy vasárnap senkit se lehessen dolgoztatni.
  • Kitiltási ügy: A magyar emberek joggal várják el, hogy ha egy köztisztviselőt korrupcióval vádolnak meg, azonnal forduljon bírósághoz, és bizonyítsa az igazát.
  • Üzenet André Goodfriendnek: A hablatyolásnak vége, jogi eljárás következik. Az Egyesült Államoknak jogában áll lemondania alkalmazottjának diplomáciai mentességéről és így ország világ előtt, kiderülhet az igazság. 
  • Egyesült Államok: Az amerikaiak a barátaink. Szó szerint a Jóbarátaink, ezért már nincs is szükségünk ellenségekre. 

Orbán emellett kap néhány olyan kérdést is, amelynél kedvére elmondhatja, hogy a kormány növelni fogja a családi adókedvezményeket jövőre, illetve hogy a szegénység csökken Magyarországon. Egy provokatív kérdést is kap Orbán, miszerint miért nem mer kiállni az emberek elé, és miért „üres stúdiókban” beszél. Orbán mesterien lecsapja a magas labdát:

De hát tisztelt uram! Éppen itt ülök és válaszolok az Ön kérdésére. Lassan huszonöt éve vagyok parlamenti képviselő és kilencedik éve miniszterelnök. Minden voltam már, csak akasztott ember nem. Sok mindent vágtak már a fejemhez, de hogy gyáva lennék, azt még sosem.