Egy ifjú kommunista is indul Veszprémben

2014.12.10. 12:08
IMG 2874
Fotó: Szentpáli Kolos / Google Plus

A Magyar Munkáspárt színeiben Szentpáli Kolos 20 éves egyetemi hallgató indul, közölte a párt az MTI OS sajtószolgálatán keresztül.

Szentpáli 1994-ben született Budapesten, a budapesti Piarista Gimnáziumban érettségizett. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatója. A Munkáspárt tagja, írja a szűkszavú közlemény.

Szentpáli Kolos Facebook-oldala szerint szeret katonaruhába bújni, egyik fotóján orosz katonának öltözve látható, szimatszatyorral az oldalán és usankával a fején, egy másik fotón a BFOR Airsoft Team egyenruhájában látható. Az egyetemista tavaly júliusban a moszkvai Lenin-mauzóleum előtt pózolt, tagja a Munkáspárt és a Szíria a mi barátunk! nevű Facebook-csoportnak, Újpest-rajongó.

A fiatalember a Nepifront.hu oldala szerint tavaly novemberben két társával együtt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Betyársereg rendezvénye ellen tüntetett, és beszédet is mondott. Megkerestük a Munkáspárt veszprémi jelöltjét, hogy miért éppen most és miért éppen Veszprémben méretteti meg magát, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Szentpáli Kolosnak a baloldal közös jelöltjével, Kész Zoltánnal kell a saját térfelén megmérkőznie, míg a jobboldalon Némedi Lajos fideszes alpolgármester és talán Simicska Lajos lesz az ellenfele. Veszprémben február 22-én tartanak időközi parlamenti választást, itt dől majd el a Fidesz-KDNP kétharmada.