Együtt: Habony nemzetbiztonsági kockázat

2014.12.11. 20:36

Az Együtt szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Habony Árpád, ezért nemzetbiztonsági átvilágítását sürgetik - tudta meg az RTL Klub híradója. Az Együtt írásban tett fel kérdéseket a Miniszterelnökhöz arról, hogy milyen információkhoz jut Habony, és kitől kap fizetést.

Szabó Szabolcs az Együtt képviseletében azt mondta, hogy érzékeny döntéselőkészítő anyagokhoz jut hozzá, olyan bizalmas információkhoz, amikhez hétköznapi ember nem tud. Ezért szeretnék megtudni, hogy átesett-e nemzetbiztonsági ellenőrzésen, vagy beléphet-e kormányzati épületekbe, kapott-e parlamenti belépőt valakitől. "És jó lenne tisztázni, hogy egészen pontosan kitől is kap ezért pénzt" - mondta.

A tegnapi riportból kiderült, hogy Habonynak, a volt koronagondnoknak semmilyen szerződése nincs a kormánnyal, mégis politikai tanácsokat ad több vezető politikusnak és Orbán Viktornak is. Lázár János azt mondta, ismeretségi alapon kéri ki Habony véleményét, Rogán Antal pedig inkább elismerően szólt arról, hogy Habony nem akar formális pozíciót vállalni.