Ha nyerek, Orbánból nem lesz elnök

2014.12.11. 08:14

"Ha Veszprémben nyerek, Orbán Viktorból nem lesz kiterjesztett hatalommal rendelkező, köztársaság nélküli köztársasági elnök" - írta első, országos politikával foglalkozó közleményében Kész Zoltán függetlenként induló veszprémi országgyűlési képviselőjelölt, akit az MSZP, a DK, a Liberálisok, az Együtt, a PM és a Bokros Lajos féle MoMa is támogat.

Az elmúlt hónapok fejleményei abba az irányba mutatnak, hogy Orbán a kétharmaddal elnökké akarja választatni magát, akár 8 éves időtartamra, megerősített jogkörökkel

 - írta a közleményében Kész, aki több ellenzéki tüntetést is szervezett Veszprémben az elmúlt hetekben, egyébként pedig angoltanár. Kész szerint Orbán arra készül, hogy 100 milliárd forintos költséggel beköltözik a Várba, és ezzel "lezárul Magyarország orbáni kisajátítása".

Ha nyerek, Orbánból nem lesz elnök. Ha nem nyerek, Magyarország végleg az Orbán klán kezébe kerül. Ez a tét.

 - írta Kész, aki ezek szerint nem a helyi témákra fog fókuszálni a kampányában. A február 22-i veszprémi választás tétje tényleg nagy, ugyanis ha Navracsics Tibor megürült helyét egy ellenzéki jelölt szerzi meg, akkor a Fidesznek nem lesz kétharmada a parlamentben.

A Fidesz egy helyi embert, Némedi Lajos alpolgármestert indítja Veszprémben. Elindulhat a választáson Simicska Lajos is, aki még nem döntötte el, hogy valóban elkezdi-e az aláírások összegyűjtését, csak belengette a hírt, hogy indul, és nem a Fidesz színeiben. A választáson a Munkáspárt is indít jelöltet, mégpedig Szentpáli Kolos 20 éves villamosmérnök hallgatót.