Habony ingyen ad tanácsokat a Fidesznek

2014.12.11. 00:30 Módosítva: 2014.12.11. 01:15

Rogán Antal és Lázár János is beismerte az RTL Klub Házon kívül című műsorában, hogy Habony Árpád politikai tanácsadóként dolgozik nekik és Orbán Viktornak. Ez azért érdekes, mert eddig hivatalosan senki sem beszélt nyíltan arról, hogy Habony tanácsadója lenne a Fidesznek. Lehetett tudni, de a viszonyok nem voltak egyértelműek.

A műsorban először Rogán Antal ismerte be, hogy Habony dolgozik fideszes politikusoknak. "Minden politikus számára vannak olyan emberek, akik segítik tanácsokkal. Nem titok, hogy Habony Árpád így van nemcsak a miniszterelnök úrral, hanem többünk esetében is, de formális pozíciót nem hajlandó vállalni, és én ezt inkább a javára írom, mint sem a hátrányára" - nyilatkozta.

Aztán Lázár Jánost is megkérdezték, kicsoda Habony Árpád: "Egy kiváló szakember" - válaszolta Lázár, aki azt mondta, úgy tudja, Habony politikai stratégiával foglalkozik. 

Azt nyilatkozta: "Én ismerem Habony Árpádot, rendszeresen találkozunk, kikérem a véleményét bizonyos kérdésekben, de nekem nincs tanácsadói vagy hivatalos viszonyom vele. Ismeretségi alapon szoktam vele konzultálni. Nincs tudomásom, hogy szerződése lenne a kormánnyal."

Mindketten, Rogán és Lázár is azt állítja, hogy nem fizetnek a tanácsokért.

A "Befolyás" című adás azt feszegette, hogy a láthatóan luxusban élő, nagy befolyású Habony hivatalosan nem dolgozik se a kormányzatnak, se a Fidesznek, pedig még Orbán Viktornak is tanácsokat ad. Egy cége van (Színes tinták Bt.), aminek évek óta nulla forint a bevétele. Pedig Habony drága autókkal jár, azokkal a Szerb utcai lakása előtt parkol, vagy épp az egyirányú utcában tolat (mármint a sofőrje). Ad az öltözködésre is, az RTL Herczeg Zoltán divattervezőt kérdezte meg, aki szerint egy átlagos, hétköznapi Habony-viselet minimum 1,8 millió forintba kerül, az egyik Bazilika téri bulifotón pedig tökéletes nadrágban látható. 

Arról is szó esett, hogy a titokzatos tanácsadó 2002 körül tűnt fel a Fidesz környékén, előtte még koronagondnokként dolgozott, és állítólag Deutsch Tamás mutatta be Orbánnak. Már az ominózus "Rosszabbul élünk, mint négy éve"-kampány is Habony nevéhez fűződik.