Kövér a Képviselői Irodaházról is levetette az uniós zászlót

2014.12.12. 15:22

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Facebook-oldalán jegyezte meg, hogy döbbenten vette észre, hogy csütörtökről péntekre virradóra a Képviselői Irodaházról is lekerült az uniós zászló.

Kinyomoztam: a gondnokság a házelnök, azaz Kövér László utasítását hajtotta végre, akinek valami olyasmit sikerült utasításba adnia, hogy azokon a helyeken legyen kint az uniós zászló, ahol az unióval összefüggő tevékenység zajlik - ha jól értem, a képviselői irodaház szerinte nem ilyen hely. Eddig nagyon szép megoldás működött, egy nemzeti lobogónk mellett volt az uniós, ráadásul pont az előttünk lévő erkélyen, ld. felső kép, most ehelyett két nemzeti lobogó van kint.

A házelnök a Parlament ülésterméből már többször eltávolíttatta az uniós zászlót.

Kövér László kiviteti az uniós zászlót a Parlament ülésterméből (részlet)

A szocialisták ugyan rendszeresen megpróbálták visszacsempészni a zászlót, de Kövér egy alkalommal úgy reagált, hogy

én megértem, hogy szocialista képviselőtársaim mindig csak valamilyen más színű zászlóval együtt tudják elviselni a magyar nemzeti lobogót, vagy vörössel, vagy kékkel, de ez most a magyar nemzeti parlament.

Az Index kutatása szerint az uniós országok közül a spanyol, a portugál, a máltai, az ír és a görög parlamenti ülésteremben van csak nemzeti zászló, az uniós zászló viszont ott van  a német, a szlovák, a szlovén, a román, a lengyel, az osztrák, a bolgár, a belga, a ciprusi, a cseh, a horvát, a lett, a litván, az olasz és a svéd parlamentben.