Megvan a Jobbik veszprémi jelöltje

2014.12.16. 19:37
A devizahiteles perekben is közreműködő Damm Andrea ügyvédet indítja a februári veszprémi időközi választáson a Jobbik, írja az MTI.

A jelöltet Vona Gábor pártelnök mutatta be kedden, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón. A pártelnök, aki a devizahitelesek Jeanne d'Arcjának nevezte jelöltjüket, elmondta: Damm Andrea a parlamentben a veszprémiek mellett a devizahitelezés kérdését is képviselni kívánja.

Damm Andrea úgy fogalmazott: demokráciát tisztelő ember sosem fogadhatja el, hogy egy pártszövetség demokratikus viszonyok között parlamenti kétharmaddal rendelkezzen. Úgy ítélte meg: a kétharmados többségnek több politikai erő konszenzusából kell kialakulnia.

Vona Gábor az időközi választás jelentőségéről szólva elmondta: a kormánykoalíció kétharmada kerülhet veszélybe, ha ellenzéki jelölt győz. Úgy ítélte meg: a Jobbik lehet az a párt, amely a kormánykoalíció egyértelmű kihívójává válik.

A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt. A veszprémi választásról szóló összes cikkünket itt olvashatja.