A PM eljárást indít Habony Árpád ellen

2014.12.18. 16:32 Módosítva: 2014.12.18. 18:12

A Párbeszéd Magyarországért (PM) vagyongyarapodási eljárást kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) Habony Árpád ellen - közölték az MTI-vel.

A párt közleményében "milliárdos munkanélkülinek" nevezte Habony Árpádot, aki "méregdrága luxus-kiegészítőkkel fejezi ki szolidaritását az egyre elszegényedő emberekkel".

A PM úgy fogalmazott: "Orbán Viktor Raszputyinjának" hivatalos beosztása nincs, saját irodája mégis van a Századvégnél. Mivel Habony Árpád nem választott politikus vagy kormányzati tisztviselő, nem kell vagyonnyilatkozatot tennie - írták. "Láthatatlanul gazdagodhat az adófizetők vérét szívva" - tették hozzá.

Habony jogi lépéseket tesz

A PM közleményére reagálva Habony azt közölte, hogy jó hírnevének megsértése miatt jogi lépéseket tesz "a hamis látszatot keltő kijelentéseket" terjesztőkkel szemben. Habony Árpád jogi képviselője közleményében azt írta: határozottan visszautasít minden olyan, a médiában megjelenő, ügyfelére vonatkozó állítást és híresztelést, "amely azt a hamis látszatot kelti, hogy nem rendelkezik a megélhetését biztosító törvényes és nyomon követhető jövedelemmel".

Az RTL Klub nemrég riportot közölt arról, hogy Rogán Antal és Lázár János is beismerte, Habony Árpád politikai tanácsadóként dolgozik nekik és Orbán Viktornak, de egyikük sem fizet nekik, és Habony se az állammal, se a Miniszterelnökséggel nincs szerződéses viszonyban. 

A politikai stratéga ezután azzal borzolta a kedélyeket, hogy több százezres Gucci táskával hergelte a szegényeket a Kossuth-téren.