Két rendkívüli ülés lesz a parlamentben kedden

2014.12.21. 11:05

Két rendkívüli ülés lesz kedden a parlamentben: az egyiket a az MSZP hívta össze, hogy határozatot hozzannak arról, ne lehessen minden úton údíjat befizetni, azaz ne kelljen az agglomerációból ingázóknak fizetni az M0-ás használatáért. Ez az ülés reggel nyolckor fog kezdődni, és a Fidesz a vasárnapi házbizottsági ülésen jelezte, hogy a frakció nem fog megjelenni, azaz nem lesz határozatképes az ülés, így feltehetően a napirend előtti felszólalások után véget ér.

A Fidesz egy közelményben az írta, a frakció az MSZP által összehívott ülést politikai színjátéknak tartja, hiszen a kérdés nem a parlament hatásköre, hanem a kormányé.

Kedden déltől egy másik rendkívüli ülésen az Áder János által visszadobott két törvényt tárgyalja majd a parlament. Az egyik törvény az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, a másik kereskedelemről szóló törvény. Itt négyötödös többség kell ahhoz, hogy a törvényeket ne csak újratárgyalják, hanem el is fogadhassák azonnal. Ehhez a Fidesznek ellenzéki szavatokra is szüksége lesz.