Filmes élményparkot épít a kormány Ózdon. Egymilliárdért

2014.12.30. 13:13

Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot épít a kormány Ózdon - derült ki a hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. A beruházásra 927 400 000 forintot, vagyis majdnem egymilliárd forintot költ a kormány.

A kormányhatározat alapján a következőket tudhatjuk meg a beruházásról. A helyszín az ózdi ipari park területén található, ipari műemléknek minősülő Fúvógépház közel 2800 négyzetméteres épülete. Az élménypark tartalmáról pedig kiderül, hogy "a magyar és a kelet-európai filmtörténet bemutatására nyílik lehetőség egy egyedülálló, a legkorszerűbb technikai megoldásokat alkalmazó interaktív kiállítás keretében".

A beruházás leírásánál még az is szerepel, hogy az élménypark "alkalmas lesz egyéni látogatók, továbbá kis- és nagyobb létszámú csoportok szórakoztatására és egyidejűleg ismereteik bővítésére". A park nemcsak magyarul, hanem a visegrádi országok nyelvein és angol nyelven fog működni.

Azért meglepő, hogy egy ekkora beruházást Ózdon tervez megvalósítani a kormány, mert a megismételt önkormányzati választáson elsöprő aránnyal, majdnem kétharmadot szerezve nyert itt a jobbikos polgármester. Azóta pedig a Fidesz a többségét is elveszítette a képviselő-testületben.