no

Nyolcfős titkárság dolgozik Deutsch keze alá

2014.12.31. 16:18

Deutsch Tamást "az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztossá" nevezte ki Orbán Viktor a Hivatalos Értesítő december 31-i számában megjelent miniszterelnöki utasítással. Az utasítás a közzétételt követő naptól hatályos, de a szövege szerint a kinevezés december 19-től érvényes.

Az már két hónapja eldőlt, hogy Deutsch fogja levezényelni a konzultációt. Október 31-én, a Kossuth rádióban vonta vissza gyakorlatilag Orbán Viktor a netadót , és ekkor jelentette be azt is, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, annak szabályozásáról és a pénzügyi kérdéseiről. Egy órával később Kocsis Máté a Facebook-oldalán osztotta meg az információt Deutsch szerepéről, aki azonnal igent mondott a felkérésre.

A kinevezéséről szóló, szerdán megjelent miniszterelnöki utasítás szerint Deutsch miniszterelnöki biztosi tevékenységét Orbán irányítja, és a Miniszterelnökségen működő 8 fős titkárság segíti.

A miniszterelnöki biztosoknak a törvény szerint államtitkári illetménynek megfelelő díjazás és juttatások járnak, de a Deutscra vonatkozó utasítás rögzíti, hogy ő tevékenysége ellátásáért ezekben a díjazásban és juttatásokban nem részesül.