Egy tüntetés évfordulójára lesz tüntetés pénteken

17
2015.01.01. 09:57

Az önkényes alkotmányozás miatti tüntetések harmadik évfordulójának alkalmából rendez tüntetést a MostMi! Facebook-csoport január 2-án, pénteken.  A tüntetést az operaház elé hirdették meg és az "Új országot építünk!" a mottója. Facebookon már csaknem 10 ezer ember jelezte, hogy részt vesz a demonstráción.

A szervezők köre Várady Zsolt egykori iwiw alapítóhoz kötődik, aki az elmúlt hónapokban több tüntetést is szervezett már, illetve több tüntetésen fel is szólalt. A rendőrségen Takács Bori és Takács Flóra jelentették be az eseményt.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy az Oktogon felől közelítsék meg a helyszínt, mert arra fog nézni a színpad, és a kisföldalatti pedig nem fog megállni az Operánál.

"Szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban" - írják a tüntetés céljáról a szervezők Facebookon. A program szerint a felszólalok között lesznek aktivisták, akadémikusok, ex-politikusok és a MostMi! csoport elindítói is.