Schmuck Andor is indít jelöltet Veszprémben

2015.01.03. 12:51

Karancsi Tibor volt rendőrt, az "olajbotrány kirobbantóját" támogatják a szociáldemokraták a veszprémi időközi választáson, a jelöltet Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke mutatta be szombaton Budapesten, írta az MTI.

Schmuck Andor szerint a veszprémi választás tétje nem a kétharmad, hanem az, hogy lehet-e egy időközi országgyűlési választáson nem napi aktuálpolitikai kérdésben dönteni, hanem eszmék mellett állást foglalni, "azaz lehet-e a korrupció ellen küzdeni egyetlen x-szel". Hozzátette: szerinte ez lehetséges. 

Karancsi Tibor azt mondta: a veszprémi lakosok is ismerik közel két évtizedes korrupció elleni munkásságát, erre tette fel az életét, és bízik abban, hogy független jelöltként, a szociáldemokraták támogatásával indulva az időközi választáson a veszprémi lakosok támogatni fogják a tisztesség iránti küzdelmét. Azt ígérte, amennyiben bejut a parlamentbe, minden lehetséges eszközzel és módon ezt az értékrendet fogja képviselni. 

Schmuck Andor azt mondta: a jelölt kiválasztásánál szempont volt, hogy munkásságával, életútjával hitelesíteni tudja a szociáldemokratáknak azt a szándékát, hogy az emberek ismét bízzanak a politikában, higgyenek abban, hogy az tud tisztességes lenni.

Megkereste a baloldali pártokat is

Bejelentette azt is: szombaton levélben fordult a demokratikus ellenzék pártjainak elnökeihez és arra kérte őket, hogy támogassák Karancsi Tibor független jelöltet. Hozzátette: bár azt gondolja, kiváló jelöltek vannak a veszprémi időközi választáson - utalva Kész Zoltánra -, "de azért nézzük meg, hogy az ellenzéki pártok egy része által támogatott jelölt, aki a Fidesznek tagja volt politikai tevékenysége - bármennyire kiváló ember - egy tüntetés megszervezéséből állt".

Schmuck Andor azt mondta: Karancsi Tibor valós alternatíva, ezért arra kérte a pártelnököket, gondolkodjanak el azon, hogy van-e értelme ennyi jelöltet egymással szemben indítani, nem lenne-e jobb, ha azt üzennék a politikai pártok, hogy valóban egységesen kívánnak fellépni a korrupció ellen és ehhez az ő jelöltjük a hiteles.

Azt mondta, ahogy Sopron a hűség városává vált, úgy Veszprém a bátorság városa lehet azáltal, hogy bátran kiáll a pártpolitikai érdekek felett álló módon a korrupció ellen.