Életfogytot kértek az elkábított idősek haláláért

2015.01.05. 16:07

Ma kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken a büntetőpere annak a 37 éves, magyar anyanyelvű, de román állampolgárságú nőnek, aki a 12 pontból álló vád szerint három ember haláláért felelős. A bírósági közlemény szerint G. Enikőt azzal vádolja a Pest Megyei Főügyészség, hogy 2009 és 2012 között idős emberek házaiba bejutva, őket elkábítva fosztogatott, és tettei következményeként hárman meghaltak: egy 50 éves érdi férfi 2011 márciusában, egy 76 éves érdi asszony 2011 novemberében és egy 74 éves diósdi férfi 2012 áprilisában.

A vád szerint a nő házaló árusként járta az érdi és Érd környéki utcákat, kocsmákat, kifigyelte, kik élnek egyedül. A módszere, állítja az ügyészség, az volt, hogy a házuk előtt vagy a kocsmákban megszólította a kiszemelt idős embereket, a bizalmukba férkőzött, a férfiaknál szexuális ajánlattal próbálkozott. Ha a lakásba bejutva az áldozat figyelmét nem sikerült elterelnie, akkor alkoholt vagy kávét próbált itatni velük, és az italba altató-nyugtató szert kevert, hogy kifoszthassa az öntudatlanná vált embert, áll a vádiratban.

Az ügyészség szerint számolnia kellett azzal, hogy a nyugtató szer még normál adagban is halált okozhat, hiszen nem ismerte az áldozatok esetleges betegségeit, az általuk szedett más gyógyszereket. A vád álláspontja szerint ő a halál lehetőségébe belenyugodott, ezért tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kértek.

A tárgyaláson a nő tagadta, hogy bűnös lenne.